B) Make up questions.
1. doesn't / does / sense / he / a / of Mike / have / humour /, /?
2. many / you / buy / magazines / how / did /?
3. novel / make / does / think / us / this / life / about / our /?
4. character / was / or / serious / the / funny / main /?
5. borrow / don't / often /library/from / books / you /,/you/ the /?
6. collection/you/a/of/humourous/write / are/going/stories/to/?
1 She moved in a graceful
manner, just like a dancer.
2 My parents think I look scruffy
in these torn jeans, but I like them.
3 Alice looked
elegant in her
long silk evening gown.
4 Charles was a tall handsome
man with dark hair and a beard.
5 He wasn't good-looking, but he wasn't ugly either.
6 Susan was a tall, slim and attractive
woman in her mid-thirties.
7 Jean, who had been plain
as a child, was now a beautiful slender woman.
8 Jack looks very smart in his
black suit, doesn't he?
Объяснение:
How to prepare a recipe:
Boil the meat in 3 liters of water, add salt and pepper. Beets, cabbage and onions cut into strips, potatoes - slices.
Beet fry in butter, add a tablespoon of vinegar (3%), stew until tender in small amount of broth, add sugar (1 tablespoon), tomato paste (2 tablespoons). Strain the broth and continue to cook. Meat cut into cubes and put in boiling broth, add potatoes, cabbage and cook for 15 minutes. Then add the beets, vegetables and sweet pepper cut in shreds, spices. Cook for another 15 minutes. Add chopped garlic, pounded with fat and bring to a boil. Then let stand another 20
beef - 300 g
beet - 300 g
white cabbage - 400 g
potatoes - 500 g
carrots - 100 g
root parsley - 2 PCs.
onions - 2 heads
garlic - 3 cloves
clarified butter - 2 tbsp. spoon
fat - 50 g
sweet pepper - 1 PC.
Bay leaf - 1 PC.
sour cream - 150 g
parsley and dill
ground black pepper, salt to taste
Объяснение:
Как приготовить рецепт:
Отварить мясо в 3 литрах воды, добавить соль и перец. Свеклу, капусту и лук нарезать соломкой, картофель - дольками.
Свеклу обжарить на сливочном масле, добавить столовую ложку уксуса (3%), тушить до готовности в небольшом количестве бульона, добавить сахар (1 столовая ложка), томатную пасту (2 столовые ложки). Процедите бульон и продолжайте готовить. Мясо нарезать кубиками и положить в кипящий бульон, добавить картофель, капусту и варить 15 минут. Затем добавить свеклу, овощи и сладкий перец, порезанный в клочья, специи. Готовьте еще 15 минут. Добавить нарезанный чеснок, растертый с жиром и довести до кипения. Тогда дайте постоять еще 20
говядина - 300 г
свекла - 300 г
белокочанная капуста - 400 г
картофель - 500 г
морковь - 100 г
корневая петрушка - 2 шт.
лук - 2 головы
чеснок - 3 зубчика
сливочного масла - 2 ст. л. ложка
жир - 50 г
сладкий перец - 1 шт.
Лавровый лист - 1 шт.
сметана - 150 г
петрушка и укроп
перец черный молотый, соль по вкусу