Что такое бешбармак? бешбармак — казахское национальное блюдо, которое готовится из баранины, говяжьего мяса или конины. слово «бешбармак» переводится как ‘пять пальцев’. это связано с тем, что кочевники предпочитали есть руками (пальцами). чтобы приготовить бешбармак по-казахски, нам понадобятся такие ингредиенты: 1,5 кг мяса (можете выбирать то, что вам больше приходится по вкусу, — говядину, конину или баранину); тесто для бешбармака; 4 луковицы; 1 крупная морковь; зелень; душистый перец и лавровый лист. если все продукты, необходимые для приготовления блюда, у вас имеются, можем смело приступать к освоению рецепта бешбармака. бешбармак: рецепт каждая уважающая себя хозяйка в казахстане знает, как приготовить бешбармак. причем многие из них стараются изменить традиционный рецепт, добавив к нему собственную изюминку. мы же с вами будем готовить бешбармак по классической рецептуре. для этого нам нужно: тщательно промыть мясо и порезать его на несколько крупных кусков.переложить мясо в глубокую кастрюлю, залить 4 литрами воды и поставить вариться на небольшом огне.доведя воду до кипения, нужно уменьшить огонь и продолжить варить мясо в течение 3–4 часов. регулярно снимайте пену, образовывающуюся на поверхности бульона, и откладывайте часть жира.примерно за час до готовности мяса добавьте в бульон предварительно очищенные овощи и специи — морковь, лук, лавровый лист, перец и соль. сделайте хорший перевод на буду !
To cook beshbarmak in Kazakh, we need the following ingredients:
1,5 kg of meat (you can choose what you prefer to taste - beef, horse meat or mutton), borshbukak dough, 4 onions, 1 large carrot, greens, sweet pepper and bay leaf.
If you have all the products necessary for preparing the dish, we can safely proceed to master the recipe for beshbarmak.
Beshbarmak: recipe
Every self-respecting hostess in Kazakhstan knows how to cook beshbarmak. And many of them try to change the traditional recipe, adding to it their own zest. We will cook with you beshbarmak according to the classic recipe. For this we need:
Thoroughly rinse the meat and cut it into several large pieces. Transfer the meat into a deep pan, pour 4 liters of water and put it on a small fire. Bringing the water to a boil, you need to reduce the heat and continue cooking the meat for 3-4 hours. Regularly remove the foam that forms on the surface of the broth and put aside a portion of the fat. Approximately one hour before the meat is ready add the pre-peeled vegetables and spices - carrots, onions, bay leaves, peppers and salt to the broth.
Beshbarmak: recipe Every self-respecting hostess in Kazakhstan knows how to cook beshbarmak. And many of them try to change the traditional recipe, adding to it their own zest. We will cook with you beshbarmak according to the classic recipe. For this we need:
Thoroughly rinse the meat and cut it into several large pieces. Transfer the meat into a deep pan, pour 4 liters of water and put it on a small fire. Bringing the water to a boil, you need to reduce the heat and continue cooking the meat for 3-4 hours. Regularly remove the foam that forms on the surface of the broth and put aside a portion of the fat. Approximately one hour before the meat is ready add the pre-peeled vegetables and spices - carrots, onions, bay leaves, peppers and salt to the broth.