Education In Belarus Belarusian education is well-appreciated and valued in the world so many foreign students want to receive training there. The educational system of the country is rather developed and comprises of pre-school, school and further education. Almost 70% of children start attending nursery before going to school. This stage is not compulsory, but is recommended. School education starts at the age of 6 and lasts for about ten years. This education is compulsory and children have to follow basic curriculum. When the secondary school is over, children receive a certificate of general education completion. At the age of 15 they are free to choose their further education. Some wish to serve in the military or join the workforce. Others continue studying at vocational schools or go for a higher education. There are two official languages in Belarusian system of education: Russian and Belarusian. There are over 50 Higher Education institutions throughout the country. Most of them are state-owned. Higher education is considered to be prestigious due to its high quality and affordability. That’s why most teenagers wish to continue studies after they finish school. The courses usually run for five years and provided either full-time or by correspondence. Gifted students have a chance to receive a scholarship or grant. Vocational schools are another post-school option. They offer refresher courses and retraining opportunities, which last for three years. The most venerable institution in the country is, of course, the Belarusian State University.
Образование в Беларуси Белорусское образование ценят и почитают во всем мире, поэтому многие иностранные студенты хотят обучаться именно там. Образовательная система страны достаточно развита и состоит из дошкольного, школьного и дополнительного образования. Почти 70% детей начинают посещать детский сад до начала школы. Этот этап не является обязательным, но рекомендован. Школьное образование начинается в возрасте 6 лет и продолжается около десяти лет. Это образование является обязательным и дети должны следовать основной учебной программе. По окончании средней школы, дети получают сертификат об общем образовании. В возрасте 15 лет они могут свободно выбирать свое дальнейшее образование. Некоторые хотят служить в армии или сразу приступить к работе. Другие продолжают обучение в профессионально-технических училищах или получают высшее образование. В белорусской системе образования два официальных языка: русский и белорусский. В стране более 50 высших учебных заведений. Большинство из них носят государственный характер. Высшее образование считается престижным из-за своего высокого качества и доступности. Вот почему большинство подростков желают продолжить учебу после окончания школы. Курсы обычно длятся пять лет, и предоставляются в очной либо заочной форме. Одаренные студенты имеют возможность получить стипендию или грант. Еще одна опция дополнительного образования – это профессионально-технические училища. Они предлагают курсы повышения квалификации и возможности переподготовки, которые длятся три года. Наиболее почтенным учреждение в стране, конечно же, является Белорусский государственный университет.
* 2 egg whites * 1 egg * 0,5 cups of skim milk (1 %) * 0,5 teaspoons of vanilla * Salt * 2 teaspoons of margarine or oil * 8 pieces цельнозернового bread * the Fresh bilberry, a blackberry, a raspberry (at will)
Preparation:
1. Preliminary warm up an oven to 200 degrees. Shake up egg whites, egg, milk, vanilla and a salt teaspoon. In a small frying pan растомите 1 teaspoon of margarine.
2. Dip bread slices in the shaken up mix so that it is good to cover both parties. Fry bread on a frying pan to golden colour (6-8 minutes).
3. To keep the roasted bread hot, hold it in разогретой furnaces while will fry other slices. Submit a toast with a syrup or fresh berries.
Французский тост
Количество порций: 4 Калорийность: 300 ккал Холестерин: 56 мг
1. Предварительно разогрейте духовку до 200 градусов. Взбейте яичные белки, яйцо, молоко, ваниль и чайную ложку соли. В небольшой сковороде растомите 1 чайную ложку маргарина.
2. Обмакните кусочки хлеба во взбитой смеси, так, чтобы хорошо покрыть обе стороны. Обжарьте хлеб на сковороде до золотистого цвета (6-8 минут) .
3. Чтобы сохранить поджаренный хлеб горячим, держите его в разогретой печи пока будете обжаривать другие кусочки. Подавайте тост с сиропом или свежими ягодами.
Belarusian education is well-appreciated and valued in the world so many foreign students want to receive training there. The educational system of the country is rather developed and comprises of pre-school, school and further education. Almost 70% of children start attending nursery before going to school. This stage is not compulsory, but is recommended. School education starts at the age of 6 and lasts for about ten years. This education is compulsory and children have to follow basic curriculum. When the secondary school is over, children receive a certificate of general education completion. At the age of 15 they are free to choose their further education. Some wish to serve in the military or join the workforce. Others continue studying at vocational schools or go for a higher education. There are two official languages in Belarusian system of education: Russian and Belarusian. There are over 50 Higher Education institutions throughout the country. Most of them are state-owned. Higher education is considered to be prestigious due to its high quality and affordability. That’s why most teenagers wish to continue studies after they finish school. The courses usually run for five years and provided either full-time or by correspondence. Gifted students have a chance to receive a scholarship or grant. Vocational schools are another post-school option. They offer refresher courses and retraining opportunities, which last for three years. The most venerable institution in the country is, of course, the Belarusian State University.
Образование в Беларуси
Белорусское образование ценят и почитают во всем мире, поэтому многие иностранные студенты хотят обучаться именно там. Образовательная система страны достаточно развита и состоит из дошкольного, школьного и дополнительного образования. Почти 70% детей начинают посещать детский сад до начала школы. Этот этап не является обязательным, но рекомендован. Школьное образование начинается в возрасте 6 лет и продолжается около десяти лет. Это образование является обязательным и дети должны следовать основной учебной программе. По окончании средней школы, дети получают сертификат об общем образовании. В возрасте 15 лет они могут свободно выбирать свое дальнейшее образование. Некоторые хотят служить в армии или сразу приступить к работе. Другие продолжают обучение в профессионально-технических училищах или получают высшее образование. В белорусской системе образования два официальных языка: русский и белорусский. В стране более 50 высших учебных заведений. Большинство из них носят государственный характер. Высшее образование считается престижным из-за своего высокого качества и доступности. Вот почему большинство подростков желают продолжить учебу после окончания школы. Курсы обычно длятся пять лет, и предоставляются в очной либо заочной форме. Одаренные студенты имеют возможность получить стипендию или грант. Еще одна опция дополнительного образования – это профессионально-технические училища. Они предлагают курсы повышения квалификации и возможности переподготовки, которые длятся три года. Наиболее почтенным учреждение в стране, конечно же, является Белорусский государственный университет.
Quantity of portions: 4
Caloric content: 300 kcal
Cholesterol: 56 mg
Components:
* 2 egg whites
* 1 egg
* 0,5 cups of skim milk (1 %)
* 0,5 teaspoons of vanilla
* Salt
* 2 teaspoons of margarine or oil
* 8 pieces цельнозернового bread
* the Fresh bilberry, a blackberry, a raspberry (at will)
Preparation:
1. Preliminary warm up an oven to 200 degrees. Shake up egg whites, egg, milk, vanilla and a salt teaspoon. In a small frying pan растомите 1 teaspoon of margarine.
2. Dip bread slices in the shaken up mix so that it is good to cover both parties. Fry bread on a frying pan to golden colour (6-8 minutes).
3. To keep the roasted bread hot, hold it in разогретой furnaces while will fry other slices. Submit a toast with a syrup or fresh berries.
Французский тост
Количество порций: 4
Калорийность: 300 ккал
Холестерин: 56 мг
Ингредиенты:
* 2 яичных белка
* 1 яйцо
* 0,5 чашки обезжиренного молока (1%)
* 0,5 чайной ложки ванили
* Соль
* 2 чайные ложки маргарина или масла
* 8 кусков цельнозернового хлеба
* Свежая черника, ежевика, малина (по желанию)
Приготовление:
1. Предварительно разогрейте духовку до 200 градусов. Взбейте яичные белки, яйцо, молоко, ваниль и чайную ложку соли. В небольшой сковороде растомите 1 чайную ложку маргарина.
2. Обмакните кусочки хлеба во взбитой смеси, так, чтобы хорошо покрыть обе стороны. Обжарьте хлеб на сковороде до золотистого цвета (6-8 минут) .
3. Чтобы сохранить поджаренный хлеб горячим, держите его в разогретой печи пока будете обжаривать другие кусочки. Подавайте тост с сиропом или свежими ягодами.