He traditional kazakhstan food revolve around mutton and horse-beef as well as sour-milk products which are closely associated with nomadic way of life. the main dishes of kazakh cuisine are as follows: cooked mutton and horse-beef (beshbarmak),kuyrdak (fried mutton pluck), horse-beef delicatessen(chuzhuk,kazy,zhal,zhaya), sheep s milk,cow s milk and the products(katyk,kurt,irimshik and mare s milk .appearance of flour in the kazakh diet renewed the traditional dish-beshbarmak,which began to be served with large pieces of rolled dough. other dishes appeared, like kuimak, kattama oima-puff flat cakes fried in oil. the kazakh cuisine is also remarkable for tasty plov - cooked of rice and mutton. and, of course,no feast goes without strong and tasty creamed tea. маған осы тексттің қазақша аудармасы керек.бәрі дұрыс болу керек.
Основные блюда казахской кухни являются следующие варенная баранина конина бешбармак , куырдак ,жаренный бараний Ливер говядина деликатесная , шужик .казы , жал ,жая , очечье молоко коровье молоко и продукты катык ,курт , iрiмшик, и кобылье молоко. Появление муки в казахской диете возобновили традиционное блюдо бешбармак , который начал подавать большие куски расскатаного теста. В казахской кухне также примечательный вкусный плов - приготовленный из риса и баранины. И конечно . праздник не обходится без крепкого вкусного чая со сливками