II Exercise X. Fill in prepositions or adverbs wherever necessary: A. 1. What size ... gloves does your daughter wear? 2. Is your blouse made ... silk or ... nylon? 3. This frock suits ... her and she looks so well today. 4. Go ... the fitting-room and try ... the green frock. 5. Go ... the mirror and have a look ... yourself. 6. I'm afraid the shirt is a bit loose ... you. 7. You must choose another belt. This one does not go ... your light dress. 8. I'm sure they will soon make ... their quarrel. 9. The woman was made to believe that such shoes were not ... fashion ... that time. B. 1. We've run meat. Let's go and buy some ... the butcher's. 2. Please weigh half ... a pound ... sweets. 3. Will you give me a quarter ... a pound ... sausage? 4. Whom are you waiting ...? -- I'm waiting ... my friends. They are ... the greengrocer's. 5. She paid ... a cabbage and went ... . 6. The salesmen will finish their work ... half ... an hour. 7. There is no cottage cheese ... the dairy today. 8. I'm not going to stand ... a queue ... a tin ... sprats.
1. The house is very old. It was built in 1750.
2. The photo was taken by my father when we were in Thailand.
3. The match was cancelled yesterday.
4. The detective had collected the information before he handed in his report.
5. He is a very talented musician.
6. A new supermarket had been built in the city center lately.
7. The exhibition will be opened next month.
8. The thieves stole the money from the safe last Sunday.
9. A new carpet is being choosen by Kate at the moment.
10. Will you have done the task by next Monday?
Быстрый, легкий хлеб, который хорошо сочетается с итальянской едой и пастой. Попробуй сформировать тесто в круглый шарик или батон для французского хлеба.
Ингредиенты :
· 1/2 чашки теплой воды (110 °F / 45 °C)
· 2 1/4 чайной ложки активных сухих дрожжей
· 1 чайная ложка белого сахара
· 1 чайная ложка соли
· 4 столовые ложки оливкового масла
· 2 1/2 чашки универсальной муки
Процедура (что нужно делать):
1. В большой миске смешай дрожжи, сахар, соль и оливковое масло в теплой воде (110 °F / 45 °C)
2. Размешай 2 стакана муки, чтобы получился мягкий шарик.
3. Месить в дополнительной муке, чтобы тесто было мягким и не липким.
4. Поместить тесто в смазанную маслом миску среднего размера. Накрой и дай ему подняться, пока не удвоится в размере.
5. Пробить тесто и сформировать его в форме шарика или буханки.
6. Помести на смазанный маслом лист печенья. Накрыть крышкой и дать подняться на 15-20 минут.
7. Разогрей духовку до 375 °F (190 °С).
8. Выпекай в предварительно разогретой духовке 30-40 минут до золотистого цвета.
9. Для глазури с блестящим эффектом нанеси на хлеб один яичный белок и одну столовую ложку воды (смешанную) за 5 минут до завершения.