In 8 Writing (a biography)
ear/season
3
10,
3rd April
6.5.1.1 **
Portfolio Use the answers in Ex. 2 to write a biography
of Toktar Aubakirov for an international school magazine (60-80
words). Follow the plan. Check your piece of writing and edit it.
Para 1: name, when/where born
Para 2: early years (At the age of 13 he He studied and entered )
Para 3: achievements; later years (... he tested over ..., He was the first Kazakh
to ... In 1993, he became ..., To this day, people consider him )
Para 4: your feelings, comments ... is a successful..., He worked hard to ... and
he is an inspiration to ...)
Student's Book: Self-Check 2 Workbook: 29
MODULE 2
27
Я встаю рано, обычно в 6 часов утра. После быстрого завтрака я пробегаюсь по планам моего урока и в 7:30 я иду на работу.Я преподаю четыре или пять уроков английского в день. После обеда я иду в библиотеку, чтобы найти какой-нибудь интересный материал и приготовить задания на компьютере. Затем я занят, занимаясь нашим драм-кружком. Я иду домой в 5 или 6 вечера, забирая с собой какую-либо незаконченную работу.
Будильник будит меня каждое утро в 5:30. Я делаю зарядку и быстро завтракаю. Я на работе с 7:30. В 8 у меня встреча для обсуждения проблем наших пациентов и стратегии дня. После я осматриваю своих пациентов и готовлюсь к операциям, если они у меня есть, вечером, после тяжёлого дня я иду заниматься плаванием. Спорт мне держать себя в форме.
Дисциплина - это самый важный фактор в жизни успешного человека. Успех - это результат множества составляющих. Усердная работа, ум, тщательное планирование. Я встаю в 7 и иду на пробежку, принимаю холодный душ и имею хороший завтрак. В 9 я в офисе. Я читаю электронные письма и готовлюсь к обсуждению задач с партнёрами из разных компаний. У нас обед в 12:30. После обеда, обычно наш персонал встречается, чтобы обсудить наши планы. Я возвращаюсь домой в 8 часов или позже.
Belarusian Food
Belarusian cuisine is considered to be one of the most diverse cuisines in Europe. It has been largely influenced by Baltic, Slavic and even partially German cuisines. Traditional dishes of this country mainly consist of vegetables, meats and breads. Belarusian Food Белорусская еда
Belarusian cuisine is considered to be one of the most diverse cuisines in Europe. It has been largely influenced by Baltic, Slavic and even partially German cuisines. Traditional dishes of this country mainly consist of vegetables, meats and breads. Белорусская кухня считается одной из самых разнообразных кухонь в Европе. На нее в значительной степени повлияли балтийские, славянские и даже частично немецкие кухни. Традиционные блюда этой страны в основном состоят из овощей, мяса и хлеба.
Today, visitors of Belarus can try peasant cuisine of the countryside as well as the sophisticated dishes for the nobility. A traditional peasant meal has included a soup and a main course. One of the most delicious Belarusian soups is called “khaladnik”. It’s a cold type of borscht, which is mainly eaten in summer. This beetroot soup is eaten with sour cream.сметаной.
Potato is the main ingredient of many dishes. It is known as the second bread of Belarusians. Perhaps, everyone has heard of “draniki”. These are thick pancakes made of shredded potatoes. Meat is also widely used in Belarusian cuisine, especially pork. One of the traditional holiday dishes is called “pyachysta”. It is a delicious stew made of large chunks of pork or beef. Slightly smoked salty pork with onions and garlic is also popular. Most meat dishes in this country are served with potatoes or other vegetables.Historically, Belarus has little access to any type of seafood however there are some special fish-based dishes. For example, “yushka” — a fish soup boiled without any seasonings. In general, seasonings are not very popular in Belarusian cuisine.