ПАМЯТКИ для описания картинок ПАМЯТКА №1
Выберите фотографию и опишите человека на ней. У вас есть полторы минуты на подготовку и не более двух минут для ответа. У вас должен получиться связный рассказ (7–8 предложений ). План ответа вам
1. the place
2. the action
3. the appearance of the person
4. whether you like the picture or not
5. why
Start with: “I’d like to describe picture No ... . The picture shows ...
I’d like to describe picture №….
1. The place
-In the picture I can see ...
There’s / There are ...
It was (probably) taken inside / outside.
In this picture the action is taking place in (the house; the living room; the gym; the swimming pool; the theme park etc.).
2. The action
• Looking at these people / this girl / this boy I get the impression/ see that they are/ she is / he is (having dinner; watching a film; doing their homework etc.)
• The man is …smiling.
• The people are …working.
• It’s raining. It’s sunny.
3. The appearance of the person
The boy/girl/woman/man is about … years old.
She / he has … eyes and dark / fair hair
The girl / boy is wearing …
I guess she / he is quiet and kind/ smart and kind
4. Whether you like the picture or not
5. Why
I like the picture because the atmosphere is peaceful.
I like this picture as it is bright and colorful/full of positive emotions, and it makes me think of summer / winter / autumn / spring.
That’s all I wanted to say about this photo.
ПАМЯТКА №2
Picture/photo/ photography
Описание человека на фотографии
I’d like to describe picture №….
In this photo the action is taking place in (the house; the living room; the gym; the swimming pool; the theme park etc.).
I can see (a girl, a boy, a man, a woman) in this picture.
She/he (is reading a book, is watching TV, is writing….).
The girl / boy looks like she/he is about … years old.
She / he has … eyes and dark / fair hair.
The girl / boy is wearing (a white T-shirt and blue jeans).
I like the picture because the atmosphere is peaceful.
It makes me think of summer / winter / autumn / spring / school / family / holadays / travelling.
That’s all I wanted to say.
ПАМЯТКА №3
ПРИМЕРЫ ФОТО
Выберите фотографию и опишите человека на ней. У вас есть полторы минуты на подготовку и не более двух минут для ответа. У вас должен получиться связанный рассказ (7-8 предложений) План ответа вам:
• the place
• the action
• the apperance of the person
• whether you like the picture or not
• why
Start with: “I’d like to describe picture № …”
I like to cook very much. It’s my hobby. I would like to tell you about my favorite dish, which is vintage dish in our family collection. I learned it from my mum, and she did it from my granny.
It’s named “Meaty footlocker”. This is a softly vegetables with a light, dietary meat, mushroom fragrant and fresh herbs under the fluffy cheese’s crisp. We are cooking this dish only in summer, because the fresh vegetables more accessible in that season.
You need for this dish the chicken, a vegetable marrow, mushrooms, tomatoes, the hard cheese, spice and herbs.
Finely chopped chicken’s meat add to onion and spice. Peel the marrow, cut it rings and delete its core. Then stuff it with chicken meat, put on it circle of tomato and mushrooms. Cover it cheese cap above. It made of grated cheese and mayonnaise. Put it in the oven to bake. When the crust is formed, the dish can be served to the table, do not forget to sprinkle with fresh herbs!
Bon appetit!
А вот теперь перевести:
Я очень люблю готовить. Это мое хобби. Я хочу рассказать вам о моём любимом блюде, по старинному семейному рецепту. Ему научила меня мама, а её научила бабушка.
Это блюдо называется "Мясной сундучок". Нежнейшие овощи с легким, диетическим мясом, ароматом лесных грибов и свежих трав, под нежнейшей сырной корочкой. Мы готовим это блюдо в основном летом, потому что именно в это время года много свежих овощей и трав.
Для приготовления блюда вам понадобится цыпленок, кабачок, грибы, помидоры,твердый сыр, травыи специи.
К мелко порубленному мясу добавить лук и специи. Почистить кабачок, порезать кольцами и удалить сердцевину. Затем нафаршировать их мясом, накрыть сверху кружком помидоров, грибами и сырной шапочкой. Её лучше сделать из тертого сыра и майонеза. Поставить в духовку запекать. Когда появится румяная корочка, блюдо готово к подаче. Не забудьте украсить свежей зеленью.
Приятного аппетита!
I like to cook very much. It’s my hobby. I would like to tell you about my favorite dish, which is vintage dish in our family collection. I learned it from my mum, and she did it from my granny.
It’s named “Meaty footlocker”. This is a softly vegetables with a light, dietary meat, mushroom fragrant and fresh herbs under the fluffy cheese’s crisp. We are cooking this dish only in summer, because the fresh vegetables more accessible in that season.
You need for this dish the chicken, a vegetable marrow, mushrooms, tomatoes, the hard cheese, spice and herbs.
Finely chopped chicken’s meat add to onion and spice. Peel the marrow, cut it rings and delete its core. Then stuff it with chicken meat, put on it circle of tomato and mushrooms. Cover it cheese cap above. It made of grated cheese and mayonnaise. Put it in the oven to bake. When the crust is formed, the dish can be served to the table, do not forget to sprinkle with fresh herbs!
Bon appetit!
А вот теперь перевести:
Я очень люблю готовить. Это мое хобби. Я хочу рассказать вам о моём любимом блюде, по старинному семейному рецепту. Ему научила меня мама, а её научила бабушка.
Это блюдо называется "Мясной сундучок". Нежнейшие овощи с легким, диетическим мясом, ароматом лесных грибов и свежих трав, под нежнейшей сырной корочкой. Мы готовим это блюдо в основном летом, потому что именно в это время года много свежих овощей и трав.
Для приготовления блюда вам понадобится цыпленок, кабачок, грибы, помидоры,твердый сыр, травыи специи.
К мелко порубленному мясу добавить лук и специи. Почистить кабачок, порезать кольцами и удалить сердцевину. Затем нафаршировать их мясом, накрыть сверху кружком помидоров, грибами и сырной шапочкой. Её лучше сделать из тертого сыра и майонеза. Поставить в духовку запекать. Когда появится румяная корочка, блюдо готово к подаче. Не забудьте украсить свежей зеленью.
Приятного аппетита!