winding to share to regret a candle a candlestick light a light / lights cheerful to pull to push to struggle a struggle to wind firmly regretful regretfully to bounce bouncy to knock a bowl close to repair
Wash potatoes thoroughly with a brush and boil them being unpeeled. Cool and cut into small cubes. Boil the eggs hard, peel them and cut in the same way as the potatoes. Wash cucumber and radish in running water, slice them into thin semi-rings. Boil the meat and then cut it. If you use a boiled sausage – this ingredient can be added at once. Now mix all the ingredients in a pan, add some salt, spring onions cut very small and pour the bread kvass into the mix. Instead of kvass, some mistresses use mineral water or kefir – try several ways of pouring and choose the one you like best. Finished dish should be placed for 1-2 hours in a fridge. Okroshka is usually served in portions. In a plate you can add some sour cream and greens to one's taste. Bon appetit!
Картофель отварить в мундире, предварительно тщательно вымыв со щеткой. Остудить и нарезать небольшими кубиками. Куриные яйца отварить вкрутую, снять скорлупу и нарезать так же, как и клубни картофеля. Огурцы и редис вымыть под проточной водой, нарезать тонкими полукольцами. Мясо отварить и потом нарезать. Если используете вареную колбасу – этот компонент можно добавлять сразу. Смешать все ингредиенты в одной кастрюле, добавить соль, измельченный зеленый лук и залить все хлебным квасом. Некоторые хозяйки вместо кваса используют минеральную воду или кефир – попробуйте несколько вариантов заливки и выберите тот, который понравится именно вам. Готовому блюду следует дать 1-2 часа настояться в холодильнике. Подается окрошка порционно, в каждую тарелку по вкусу добавляется сметана и зелень. Приятного аппетита!
4) my answers weren`t correct and the teacher wasn't happy
5) Jim`s birthday party wasn't on Saturday
6) last time the coffee here wasn't very good
7) the football players weren't very fit and the result wasn't very good
8) my brother and i weren't at home yesterday morning
Пояснення: коли ми говоримо про себе або про нього/неї, ставимо was/wasn't (був/не був), тобто наприклад
i was at home - я була вдома
Tina was in the shopping mall - Тіна була у торговому центрі
або: izzy was in the cafe with her boyfriend - іззі була в кафе зі своїм хлопцем; не дивлячись на те, що Іззі була ще з кимось, вона єдина є підметом у реченні, тому was. якби було Izzy and her bf were in the cafe, то тут уже Іззі і її хлопець -підмет, тобто множина, тому в такому випадку were
коли говоримо про тебе, вас, них - пишемо were/weren't (були/не були)
potatoes – 0.5 kilogramms;boiled meat or sausage – 300 grammes;chicken eggs – 5 pieces;radish – 200 grammes;fresh cucumber – 200 grammes;spring onions – 1 bunch;bread kvass – 1.5 litres;sour cream;salt.
How to prepare a recipe:
Wash potatoes thoroughly with a brush and boil them being unpeeled. Cool and cut into small cubes.
Boil the eggs hard, peel them and cut in the same way as the potatoes.
Wash cucumber and radish in running water, slice them into thin semi-rings.
Boil the meat and then cut it. If you use a boiled sausage – this ingredient can be added at once.
Now mix all the ingredients in a pan, add some salt, spring onions cut very small and pour the bread kvass into the mix. Instead of kvass, some mistresses use mineral water or kefir – try several ways of pouring and choose the one you like best.
Finished dish should be placed for 1-2 hours in a fridge. Okroshka is usually served in portions. In a plate you can add some sour cream and greens to one's taste.
Bon appetit!
Ингредиенты:
картофель – 0,5 килограмма;отварное мясо или колбаса – 300 грамм;яйцо куриное – 5 штук;редис – 200 грамм;огурец свежий – 200 грамм;лук зеленый – 1 пучок;квас хлебный – 1,5 литра;сметана;соль.
приготовления:
Картофель отварить в мундире, предварительно тщательно вымыв со щеткой. Остудить и нарезать небольшими кубиками.
Куриные яйца отварить вкрутую, снять скорлупу и нарезать так же, как и клубни картофеля.
Огурцы и редис вымыть под проточной водой, нарезать тонкими полукольцами.
Мясо отварить и потом нарезать. Если используете вареную колбасу – этот компонент можно добавлять сразу.
Смешать все ингредиенты в одной кастрюле, добавить соль, измельченный зеленый лук и залить все хлебным квасом. Некоторые хозяйки вместо кваса используют минеральную воду или кефир – попробуйте несколько вариантов заливки и выберите тот, который понравится именно вам.
Готовому блюду следует дать 1-2 часа настояться в холодильнике. Подается окрошка порционно, в каждую тарелку по вкусу добавляется сметана и зелень.
Приятного аппетита!
1.
2) you were
3) tim was
4) film was
5) we were
6) players were
7) my mum was
2.
2) were
3) was
4) were
5) was
6) was
7) was
8) was
3.
2) there wasn't any milk in the fridge
3) there weren't many people at the match
4) my answers weren`t correct and the teacher wasn't happy
5) Jim`s birthday party wasn't on Saturday
6) last time the coffee here wasn't very good
7) the football players weren't very fit and the result wasn't very good
8) my brother and i weren't at home yesterday morning
Пояснення: коли ми говоримо про себе або про нього/неї, ставимо was/wasn't (був/не був), тобто наприклад
i was at home - я була вдома
Tina was in the shopping mall - Тіна була у торговому центрі
або: izzy was in the cafe with her boyfriend - іззі була в кафе зі своїм хлопцем; не дивлячись на те, що Іззі була ще з кимось, вона єдина є підметом у реченні, тому was. якби було Izzy and her bf were in the cafe, то тут уже Іззі і її хлопець -підмет, тобто множина, тому в такому випадку were
коли говоримо про тебе, вас, них - пишемо were/weren't (були/не були)
тобто
we were at the school
you was at home
they were in the park
Mary and Ann were in Lviv