Заданне 4 Прочитайте и переведите текст
Before you start arranging organizing (1) the table, check that you have ev-
erything, and it is on the wrong/right (2) position.
First, place a clean dirty (3) tablecloth and make sure that the newspa-
per napkin (4) correctly folded, is placed on the side plate to the left of the
plate position. Then put the butter/ fish (5) knife on the top of the napkin.
Place the main knife and spoon/fork (6) to the right and left of/above (7) the
plate and then a first course knife and fork outside them. Finally, a dessert
soup (8) spoon is placed to the right/to the left (9) of the first course knife.
A wine glass is above / outside (10) the soup spoon
Don't forget about salt and pepper pots, a vase for flowers, and if it is
morning evening (11), a candle. They are in the middle in the corner (12)
of the table. If the guest orders fish, the main course knife is replaced with a
fish knife and fork before/after (13) you bring the main order.
When the guest finishes the first course, clear the table, take away the
cutlery, dishes, salt and pepper, just leave the wine glass / bowl (14). Then
bring the dessert menu, a clean napkin and the soup dessert (15) spoon and
fork. These are placed on the top of the clean napkin to the right of the plate
position
Прежде чем начать организовывать (1) стол, убедитесь, что у вас есть и он находится в неправильном / правильном (2) положении. Сначала поместите чистую грязную (3) скатерть и убедитесь, что на салфетке (4), правильно сложен, размещается на боковой пластине слева от положение плиты. Затем положите нож для масла / рыбы (5) на верх салфетки. Поместите основной нож и ложку / вилку (6) справа и слева от / над (7) тарелка, а затем нож первого курса и вилка снаружи их. Наконец, десерт ложка для супа (8) находится справа / слева (9) от ножа первого блюда. Бокал для вина находится над / снаружи (10) суповая ложка Не забудьте про горшочки с солью и перцем, вазу для цветов, и если это так утренний вечер (11), свеча. Они посередине в углу (12) стола. Если гость заказывает рыбу, нож основного блюда заменяется рыбный нож и вилка до / после (13) вы вносите основной заказ. Когда гость закончит первый курс, очистите стол, уберите столовые приборы, посуда, соль и перец оставьте бокал / миску (14). затем принесите десертное меню, чистую салфетку и ложку для супа (15) и раскошелиться. Они размещены на верхней части чистой салфетки справа от тарелки. должность