Relatively low surface area to volume ratio (anatomical) - Compared to other species of fox, arctic foxes have proportionally shorter legs, shorter necks and smaller ears. This means that there is less surface area to lose heat from compared to more slender southern foxes.
Thick camouflaged seasonal fur (anatomical) - The coat of the arctic fox is always thick and highly insulating. They grow two rather distinct versions over the course of a year however. The summer coat is thinner and dark grey to a brown, the colour allowing it to be camouflaged against the darker background of rock and vegetation when the ice and snow of winter have melted. The luxurious winter coat is very thick making the fox look more rounded and is white so camouflaging it against a frozen background.
Crabeater sealsThick fur on the tail (anatomical) - The tail acts to provide extra insulation when it is needed. When the fox is active and generating heat it is out of the way, while when the fox curls up to sleep or to keep warm in extreme cold, the tail fur can brought into play for extra wrap around insulation.
резорбция, переход различных веществ через клеточные элементы тканей в кровь и лимфу; В. происходит главным образом в пищеварительном тракте, а также из полости лёгких, плевры, матки, мочевого пузыря, с поверхности кожи и др. Вода, соли и некоторые другие вещества (глюкоза, витамины) всасываются без предварительного изменения. В., или активный транспорт большинства питательных веществ через слизистую оболочку пищеварительного тракта в кровь и электрохимического градиента, что сопровождается расходом энергии. Всосавшись в кровь и лимфу, вещества разносятся ко всем органам и тканям, где используются для энергетических и пластических процессов. В. в пищеварительном тракте человека и позвоночных животных происходит главным образом через ворсинки кишечника и микроворсинки эпителиальных клеток. Во В. принимают участие внутриклеточные структуры (митохондрии, Гольджи комплекс, эндоплазматическая сеть).
В. углеводов происходит после расщепления их до моносахаридов, В. белков — после расщепления до аминокислот.
Arctic Fox Adaptations:
Relatively low surface area to volume ratio (anatomical) - Compared to other species of fox, arctic foxes have proportionally shorter legs, shorter necks and smaller ears. This means that there is less surface area to lose heat from compared to more slender southern foxes.
Thick camouflaged seasonal fur (anatomical) - The coat of the arctic fox is always thick and highly insulating. They grow two rather distinct versions over the course of a year however. The summer coat is thinner and dark grey to a brown, the colour allowing it to be camouflaged against the darker background of rock and vegetation when the ice and snow of winter have melted. The luxurious winter coat is very thick making the fox look more rounded and is white so camouflaging it against a frozen background.
Crabeater sealsThick fur on the tail (anatomical) - The tail acts to provide extra insulation when it is needed. When the fox is active and generating heat it is out of the way, while when the fox curls up to sleep or to keep warm in extreme cold, the tail fur can brought into play for extra wrap around insulation.
резорбция, переход различных веществ через клеточные элементы тканей в кровь и лимфу; В. происходит главным образом в пищеварительном тракте, а также из полости лёгких, плевры, матки, мочевого пузыря, с поверхности кожи и др. Вода, соли и некоторые другие вещества (глюкоза, витамины) всасываются без предварительного изменения. В., или активный транспорт большинства питательных веществ через слизистую оболочку пищеварительного тракта в кровь и электрохимического градиента, что сопровождается расходом энергии. Всосавшись в кровь и лимфу, вещества разносятся ко всем органам и тканям, где используются для энергетических и пластических процессов. В. в пищеварительном тракте человека и позвоночных животных происходит главным образом через ворсинки кишечника и микроворсинки эпителиальных клеток. Во В. принимают участие внутриклеточные структуры (митохондрии, Гольджи комплекс, эндоплазматическая сеть).
В. углеводов происходит после расщепления их до моносахаридов, В. белков — после расщепления до аминокислот.
н.и.т.д.