Які особливості зовнішньої будови комах пов’язані з пристосуванням їх до наземно-повітряного, водного, ґрунтового, на інших організмах, середовищах памагите
Найголовнішим завданням плаценти є транспортування кисню до плоду через материнську кров. Вуглекислий газ транспортується у зворотному напрямку.Саме через плаценту плід одержує поживні речовини, необхідні для його росту і розвитку, а також позбавляється від продуктів своєї життєдіяльності.Плацента забезпечує імунологічний захист плода. Вона пропускає антитіла матері до дитини і захищає його таким від багатьох інфекцій. Однак, в кровотік малюка через плаценту легко проникають багато лікарських препаратів, наркотичні речовини, токсини, пестициди, віруси, алкоголь і нікотин. А вже вони здатні суттєво вплинути на розвиток плода і навіть повністю його вразити.Плацента також синтезує гормони, які відповідають за збереження вагітності, ріст і розвиток майбутнього малюка.
1. В микроскопе устроен объектив который определить объективное (полезное) увеличение, окуляр, прибор для освещения, зеркало, конденсор, подставка (основание), тубус (цилиндр). 2. Бактерии размножаются бесполым делением. Делению предшествует удвоение молекулы ДНК. Бактерии питаются растениями. Бактерии поставляю растению формы азота, которые легко усваиваются. Они фиксируют азот атмосферы, превращают его в доступную для растений форму. В жизни человека жизнь бактерий огромна. Так, получение многих пищевых и технических продуктов невозможно без участия различных бродильных бактерий. В результате жизнедеятельности бактерий мы получаем простоквашу, кефир, сыр, кумыс, а также ферменты, спирты, лимонную кислоту. Процессы квашения пищевых продуктов тоже связаны с бактериальной активностью.
2. Бактерии размножаются бесполым делением. Делению предшествует удвоение молекулы ДНК. Бактерии питаются растениями. Бактерии поставляю растению формы азота, которые легко усваиваются. Они фиксируют азот атмосферы, превращают его в доступную для растений форму. В жизни человека жизнь бактерий огромна. Так, получение многих пищевых и технических продуктов невозможно без участия различных бродильных бактерий. В результате жизнедеятельности бактерий мы получаем простоквашу, кефир, сыр, кумыс, а также ферменты, спирты, лимонную кислоту. Процессы квашения пищевых продуктов тоже связаны с бактериальной активностью.