Как правило, готовится из пресного или дрожжевого теста в виде небольшихпончиков (ромбовидной или круглой формы), изготовляемых путём жарки вофритюре в казане. Также существуют рецепты творожных баурсаков. Обычно подаётся в качестве дополнения, например, к шурпе, либо к чаю (у татар только к чаю, у уйгур к чайному напиткуатканчай).
Баурсак является непременным атрибутом праздничного дастархана. Играет важную роль в свадебных обрядах башкир и других народов. В татарской свадебной традиции родители жениха (усибирских татар — невесты) приносили в подарок на свадьбу блюдо с баурсаками или чак-чаком, в казахской — баурсаки или курт вместе с монетами и сладостями разбрасывались над головой молодожёнов. В узбекской кухне баурсаки считаются ритуальным блюдом. У туркмен они называются пешме и имеют ромбовидную форму. У турок он называется локма (тур. lokma).
Киім қазіргі өмірдің маңызды құрамдас бөлігі болып табылады. Адамдар киімсіз қалай өмір сүре алатынын елестету қиын. Мен сәнді киімдерді таңдап аламын, себебі сәнді киім қымбат, ұнамайды және ұнатпайды. Және осындай киім-кешек емес, қымбат емес, және ол маған жарамды. Менің ойымша, бұл ыңғайлы, бірақ стильді. Аяқ киім болсақ, алдымен спорттық аяқ киімді немесе кроссовканы киюді жақсы көремін. Екіншіден, киім-кешек, футболка, спорт және бас киімдер. Мен әрқашан киім мен аяқ киімді таза ұстауға тырысамын. Менің ойымша, киім адамдар туралы көп айтады және қатты әсер етуі мүмкін. Сондықтан, егер бұл таза болса, онда әсер оң болады. Киімдерді таңдау мезгілдер мен ауа райына байланысты. Қыста, мысалы, жылы пальто және етік бар. Пиджак және резеңке етік көктемде және күзде дұрыс болады. Сондықтан мен жайлы киім киюді ұнатамын және кеңес беремін.
Баурсак является непременным атрибутом праздничного дастархана. Играет важную роль в свадебных обрядах башкир и других народов. В татарской свадебной традиции родители жениха (усибирских татар — невесты) приносили в подарок на свадьбу блюдо с баурсаками или чак-чаком, в казахской — баурсаки или курт вместе с монетами и сладостями разбрасывались над головой молодожёнов. В узбекской кухне баурсаки считаются ритуальным блюдом. У туркмен они называются пешме и имеют ромбовидную форму. У турок он называется локма (тур. lokma).