- Анашым, сәлеметсіз бе! Мектептен қарным ашып келді, түскі ас дайын ба?
- Сәлеметсің бе, құлыным. Әрине, тамақ дайын, киіміңді ауыстырып, қолыңды жуып кел. Барлығымыз отырып, түскі ас ішейік.
- О, қандай керемет! Анашым, менің сүйікті тағамымды әзірлепсіз!
- Иә, ботам, сені қуантайын дедім.
- Дәмі тіл үйіреді, көп рахмет сізге! Қолдарыңыз дерт көрмесін!
- Рахмет, жаным.
- Өте дәмді болыпты бүгінгі тамақ! Бірақ сіз қашанда дәмді қылып әзірлейсіз ғой! Мен де өскенде сізге ұқсап, тағамның түр – түрін пісіріп үйренгім келеді!
- Ас болсын! Әрине, сәл өскен соң үйретермін бәрін де.
Как правило, готовится из пресного или дрожжевого теста в виде небольшихпончиков (ромбовидной или круглой формы), изготовляемых путём жарки вофритюре в казане. Также существуют рецепты творожных баурсаков. Обычно подаётся в качестве дополнения, например, к шурпе, либо к чаю (у татар только к чаю, у уйгур к чайному напиткуатканчай).
Баурсак является непременным атрибутом праздничного дастархана. Играет важную роль в свадебных обрядах башкир и других народов. В татарской свадебной традиции родители жениха (усибирских татар — невесты) приносили в подарок на свадьбу блюдо с баурсаками или чак-чаком, в казахской — баурсаки или курт вместе с монетами и сладостями разбрасывались над головой молодожёнов. В узбекской кухне баурсаки считаются ритуальным блюдом. У туркмен они называются пешме и имеют ромбовидную форму. У турок он называется локма (тур. lokma).
ответ: Сыпайы сөздерді қатыстырып, диалог құрастыру.
- Анашым, сәлеметсіз бе! Мектептен қарным ашып келді, түскі ас дайын ба?
- Сәлеметсің бе, құлыным. Әрине, тамақ дайын, киіміңді ауыстырып, қолыңды жуып кел. Барлығымыз отырып, түскі ас ішейік.
- О, қандай керемет! Анашым, менің сүйікті тағамымды әзірлепсіз!
- Иә, ботам, сені қуантайын дедім.
- Дәмі тіл үйіреді, көп рахмет сізге! Қолдарыңыз дерт көрмесін!
- Рахмет, жаным.
- Өте дәмді болыпты бүгінгі тамақ! Бірақ сіз қашанда дәмді қылып әзірлейсіз ғой! Мен де өскенде сізге ұқсап, тағамның түр – түрін пісіріп үйренгім келеді!
- Ас болсын! Әрине, сәл өскен соң үйретермін бәрін де.
Баурсак является непременным атрибутом праздничного дастархана. Играет важную роль в свадебных обрядах башкир и других народов. В татарской свадебной традиции родители жениха (усибирских татар — невесты) приносили в подарок на свадьбу блюдо с баурсаками или чак-чаком, в казахской — баурсаки или курт вместе с монетами и сладостями разбрасывались над головой молодожёнов. В узбекской кухне баурсаки считаются ритуальным блюдом. У туркмен они называются пешме и имеют ромбовидную форму. У турок он называется локма (тур. lokma).