Абу-насыр мухаммед ибн аль-фараби-философ , окымысты , билим танушы, шыгыстын Аристотельн танытушы .Аристотельден кейінгі екинши устаз. Багдадтта , Дамскиде, алепподе турган. онын шығармалары : "Даналық китабы""адамгершілікти халықтардын көзқарасы" "ауен туралы улкен китап". Аль фараби 870 жылы Фараб ауданында Васидж қаласында Сырдария , арыс өзендерінин бойында туған .Ол ғулама ғалым .Толық аты Абу-насыр Мухаммед ибн Мухаммед ибн тархан ибн узлаг аль-фараби ат -Турки .Онын 80нен 130 на дейнги енбегини бизге жеткени 50 енбек. мысалы " астрология " "китаб аль-мусика кабир"жане т. б. Онын енбектери гылымга кенинен тараган . аль фараби ертеректе ғылым танушыы ойшыл ретінде танымал . Онын философиясы астрономия, физика ,философия ,логика ,математике , тарих , лингвистикага байланысты .Аль фараби 950 жылы қайтыс болды .Онын олуинин еки турли пикири бар .бириншиде ол дамскде қаза болды . екіншіден аскаланга барар жолда урлықшылардын колынан қаза табады
Жареное мясо, вареные картофель и морковь, огурцы очищенные от кожицы и свежие яблоки нарезают тонкими ломтиками, добавляют зеленый горошек и все перемешивают, затем посыпают перцем, заправляют сметаной и соусом майонез, выкладывают в салатник, украшают кусочками мяса, яблок, омлетом и зеленью.
Аль фараби 870 жылы Фараб ауданында Васидж қаласында Сырдария , арыс өзендерінин бойында туған .Ол ғулама ғалым .Толық аты Абу-насыр Мухаммед ибн Мухаммед ибн тархан ибн узлаг аль-фараби ат -Турки .Онын 80нен 130 на дейнги енбегини бизге жеткени 50 енбек. мысалы " астрология " "китаб аль-мусика кабир"жане т. б. Онын енбектери гылымга кенинен тараган . аль фараби ертеректе ғылым танушыы ойшыл ретінде танымал . Онын философиясы астрономия, физика ,философия ,логика ,математике , тарих , лингвистикага байланысты .Аль фараби 950 жылы қайтыс болды .Онын олуинин еки турли пикири бар .бириншиде ол дамскде қаза болды . екіншіден аскаланга барар жолда урлықшылардын колынан қаза табады
Жареное мясо, вареные картофель и морковь, огурцы очищенные от кожицы и свежие яблоки нарезают тонкими ломтиками, добавляют зеленый горошек и все перемешивают, затем посыпают перцем, заправляют сметаной и соусом майонез, выкладывают в салатник, украшают кусочками мяса, яблок, омлетом и зеленью.
Говядина 90, сало растительное 1,5, яйцо 1 шт., картофель 50, огурцы соленые 50, морковь 15, горошек зеленый 10, яблоки свежие 35, или яблоки сушеные 15, соус майонез 40, сметана 15, перец, зелень.