МАСОВА ЧАСТКА РОЗЧИНЕНОЇ РЕЧОВИНИ
Варіант 7
1.Обчисліть масу солі та води, що містяться в розчині
масою 80 г, з масовою часткою розчиненої
речовини 55%.
2. До розчину соди масою 200 гз масовою часткою соди
65% долили воду об'ємом 700 мл. Яка масова частка
речовини в утвореному розчині?
3. До розчину масою 50 гз масовою часткою соляної
кислоти 0,2 додали ще 15 г 3% розчину цієї ж кислоти.
Яка масова частка соляної кислоти в новому розчині?
2. Аминокислоты проявляют свойства:
в) амфотерные.
3. Какой из типов веществ не относиться к азотосодержащим соединениям:
г) полисахариды.
4. При образовании первичной структуры белка важнейшим видом связи является:
б) пептидная
5. Спиралевидное состояние полипептидной цепи является структурой белка:
б) вторичной
6. Белки являются одним из важнейших компонентов пищи. В основе усвоения белка в желудочно-кишечном тракте лежит реакция:
в) гидролиза
7. Для проведения ксантопротеиновой реакции потребуется реагент:
а) HNO3