Группа - микробные, подгруппа - токсикоинфекции.Возбудитель - ботулиническая палочка. Продукты - колбаса, ветчина,рыба, овощи.Размножается без доступа кислорода( чаще в больших кусках, консервах).Встречается и раневой ботулизм при размножении в некротизированной ткани. Причины - нарушения в процессе обработки и консервирования сырья.Плохая очистка,погрешности в мойке и др. Размножаясь палочка выделяет токсин. Меры профилактики.Соблюдать правила санитарные и технологические.Сырье только свежее, не перезревшие овощи и фрукты,тщательное мытье перед консервацией,выдерживать время консервации и нормы консервантов( соль не менее 10% при засолке,уксус не менее2% при мариновании).Продукты могут подлежать повторной варке.
Шановні батьки! конфліктна ситуація може докорінно змінити ваше життя! намагайтеся зробити так, щоб ці зміни, який не може уникнути, були на краще. як поводитись під час конфлікту? 1. перед тим, як поринути в конфлікту ситуацію, подумайте, який результат від цього ви бажаєте отримати. 2. упевніться в тому, що саме цей результат ви можете отримати. 3. у конфлікті визначайте не лише свої інтереси, а й інтереси вашої дитини. 4. дотримуйтесь етики поведінки в конфліктній ситуації; вирішуйте проблеми, а не «зводьте рахунки». 5. будьте послідовні й відкриті, якщо впевнені у своїй правоті. 6. намагайтесь почути доводи своєї дитини. 7. не принижуйте й не ображайте дитину, щоб потім не шкодувати про це. 8. будьте справедливими й чесними в конфлікті, не жалійте себе. 9. умійте вчасно зупинитися, щоб не втратити прихильність дитини.
Продукты - колбаса, ветчина,рыба, овощи.Размножается без доступа кислорода( чаще в больших кусках, консервах).Встречается и раневой ботулизм при размножении в некротизированной ткани.
Причины - нарушения в процессе обработки и консервирования сырья.Плохая очистка,погрешности в мойке и др. Размножаясь палочка выделяет токсин.
Меры профилактики.Соблюдать правила санитарные и технологические.Сырье только свежее, не перезревшие овощи и фрукты,тщательное мытье перед консервацией,выдерживать время консервации и нормы консервантов( соль не менее 10% при засолке,уксус не менее2% при мариновании).Продукты могут подлежать повторной варке.