Зробити електронну таблицю, в якій виконано завдання. Виробник випускає цукерки трьох видів. Відомо, що реалізація 1 кг цукерок “Червоний мак” дає прибуток 9 гривень, “Білочка” – 10 гривень, а “Ромашка” – 16 гривень.
Цукерки можна виробляти у будь-яких кількостях. Слід визначити скільки виробляти цукерок, щоб загальний прибуток був максимальним.
Сировина:
какао
цукор
наповнювач
прибуток
Норма витрат сировини
червоний мак:
18
6
5
9
білочка:
15
4
3
10
ромашка:
12
8
3
16
Запаси сировини:
360
192
180
-
1г углеводы - 4,1 ккал
1 г жиров — 9,3 ккал
1 г белков — 4,2 ккал
Вычесления крайне простые,на пример возмем порцию картлофеля с маслом:
1.
От белков : 2,7г*4,2ккал/г=11.34ккал
От углеводов:39г*4.1ккал/г=159.9ккал
От жиров:7г*9.3ккал/г=65.1ккал
2.Общая калорийность блюда
11.34+159.9+65.1=236.34(кка)
3.Если в обед входят ещё какие блюда то сумируешь их энергетические ценности каждого компонента(б,угл,ж).
4.Суммируешь общую каллорийность блюд .
Здесь главное продумать структуру таблицы .
1г углеводы - 4,1 ккал
1 г жиров — 9,3 ккал
1 г белков — 4,2 ккал
Вычесления крайне простые,на пример возмем порцию картлофеля с маслом:
1.
От белков : 2,7г*4,2ккал/г=11.34ккал
От углеводов:39г*4.1ккал/г=159.9ккал
От жиров:7г*9.3ккал/г=65.1ккал
2.Общая калорийность блюда
11.34+159.9+65.1=236.34(кка)
3.Если в обед входят ещё какие блюда то сумируешь их энергетические ценности каждого компонента(б,угл,ж).
4.Суммируешь общую каллорийность блюд .
Здесь главное продумать структуру таблицы .